T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / AKHİSAR - ŞEHİT SERDAR DENİZER İMAM HATİP ORTAOKULU

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilciliği Okulumuzu Ziyaret Etti

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilciliğinin Dünya Kız Çocukları Günü etkinlikleri kapsamında bugünkü durağı Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu oldu.

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilciliğinin Dünya Kız Çocukları Günü etkinlikleri kapsamında bugünkü durağı Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu oldu. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Nefise Şükran FÜZÜN ve beraberindeki ekip okul müdürü Sait AKDAĞ'I makamında ziyaret edip bir sohbet etti. Daha sonra ekibindeki üyelerini tanıştıran FÜZÜN çalışmalarından bahsederek okul idaresiyle birlikte hareket etmenin faydalarından bahsetti. Akabinde kız öğrencilere yönelik sunum için konferans salonuna geçildi.

Konferans salonuna geçildiğinde ise kız öğrencileri minik bir sürpriz bekliyordu. FÜZÜN ve ekibi öğrenciler için sürprizler hazırlamıştı. Sürpriz hediyeler öğrencilere dağıtılırken FÜZÜN sunumuna başlayarak öğrencilere hayatta başarılı olmaya dair birtakım ipuçları paylaşarak onlara çeşitli sorular sordu. İlk defa bir proje imam hatip ortaokuluna geldim diyen FÜZÜN'ÜN konuşmasından satırbaşları şöyle idi:

·         Bir mesleği veya başka bir şeyi elde etmek isterseniz bunun için gereken ilk adım gerçekten istemektir. İstemek elde etmenin yarısıdır derler ama bence istemek elde etmek için gerekli eylemin ta kendisidir.

 

·         Aranızda hangi mesleği seçen olursa olsun bunu seçenler gerçekten isteyince sadece o mesleğe erişmiş olmazlar aynı zamanda mutlu da olurlar. Doktor olmak isteyip de bunu başaranlar sadece doktor olmayacak aynı zamanda mutlu doktor olacaklardır.

 

·         Hayat boyu hayal ettiğim her hedefe çok şükür kavuştum. Bunu istemeye ve o istikamette çalışmaya borçluyum.

Öğrencilere hediye paketi olarak süslenmiş bir rulo kâğıt ile bir kalem dağıtılan salonda paketleri açan öğrenciler kısa süreli bir şaşkınlık yaşadılar. Kâğıtların boş olmasının bir anlamı olmadığını anlatan FÜZÜN "Bu kâğıtlar sizin hayatınız gibi tertemizdir. Siz nasıl isterseniz o şekilde doldurursunuz. Mühim olan nasıl doldurduğunuzdur. Sizler iyi doldurmaya gayret edin." dedi.

Samimi bir söyleşi havasında geçen sunumun ardından öğrenciler ile fotoğraf çektirildi.   

15-10-201815-10-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2018 - Güncelleme: 02.01.2021 22:55 - Görüntülenme: 383
  Beğen | 1  kişi beğendi