Öğrencilerimizden Atasözleri Ağacı İle Terapi

Öğrencilerimizden Atasözleri İle Terapi

Toplu halde yaşamanın getirdiği sıkıntılardan birisi de zaman zaman duygusal anlamda inişlerimizi veya çıkışlarımızı çevremize yansıtmaktır. Bu tür duygu değişimleri bilhassa ergenlik öncesi dönemde veya ergenlik döneminde yaşanabilmektedir. Somut işlemler döneminde soyut işlemler döneminde geçişi tam olarak sağlayamayan bireylerde özellikle toplu ortamlarda bilişseli duygusal veya sosyal problemler gözlenebilmektedir. Bu durumu öğrencilerimizi kırmadan onlara anlatmak isteyen öğretmenimizin önderliğinde öğrencilerimizin hazırladı terapi ağacı sınıf duvarlarımızı süsledi. Atasözü ağacı şeklinde hazırlanan görsele her öğrencimiz kendi iç dünyasına hitap bir atasözü ekleyerek ve bunun anlamını da sınıfta yorumlayarak katkıda bulundu. Bu sayede öğrencilerimiz işbirlikli öğrenme ve proje bazlı çalışma ile ekip ruhunu kazandılar. Ayrıca bu ağacı hazırlayan öğrencilerimiz yaşanması muhtemel sorunlar için gizil öğrenme yolu ile çözüm alternatifi de bulmuş oldular. Rehber öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder numune bir çalışmayı siz velilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

30-04-2018

30-04-201830-04-2018