İLİMİZİ BÖLGE FİNALLERİNDE TEMSİL ETMEYE HAK KAZANDIK.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen Hilaliye Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisemizin  ev sahipliğinde Manisa geneli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arası "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" ve "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" gerçekleştirildi. Yarışmaya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin GENÇAY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM, İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü  Hasan Hüseyin OKTAY, Akhisar Kredi ve Yurtlar Müdürü Osman YÖRÜK,  Siyasi Parti temsilcileri, şube müdürleri, okul müdürleri ve misafirler katıldı. Yarısmalara Akhisar'daki İmam Hatip Ortaokulları damga vurdu. Birinci olan öğrenciler Bölge yarışmalarında Manisa ilimizi temsil edecekler.

İlk bölümde "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" yapıldı. Yarışmaya 5 öğrenci katıldı. Yarışmada ilk üç su şekilde oluştu:

1. Ali BOTAŞ Akhisar Hilaliye Şahin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

2. Ertuğrul SAĞLAM Salihli Yiğitbaş İmam Hatip Ortaokulu

3. İsmeteren KURU Turgutlu İmam Hatip Ortaokulu

Programın ikinci bölümünde "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması "  yapıldı. Yarısmaya 12 öğrenci katıldı. Yarışmada ilk üç şu şekilde oluştu:

1. Ömer Tuğra ENGEL Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu

2. Egehan GÜLER Akhisar Hilaliye Şahin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

3. Vedat AKIN Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu

Yarışma sonunda öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca İlçe Müftülüğü tarafından yarışmalara katılan öğrencilere maddi ödüller verildi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin GENÇAY ve İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN öğrencileri tebrik ederek 1. olan öğrencilere bölge finallerinde başarılar dilediler. Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin GENÇAY İl Finaline ev sahipliği yapan Hilaliye Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi  idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür etti.

22-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-2023

Yayın: 22.12.2023 - Güncelleme: 22.12.2023 09:02 - Görüntülenme: 100